مدیریت پروژه سازمانی (Organizational Project Management) در واقع مدیریت سیستماتیک پروژه ها ، طرح و پورتفولیو در راستای اهداف کسب و کار استراتوژی سازمان می باشد .هدف از مدیریت پروژه سازمانی اطمینان حاصل نمودن از این می باشد که سازمان ، پروژه های خود را با توجه به منابع موجود به نحو احسن انجام دهد .همچنین مدیریت پروژه سازمانی ، تمام پروژه ها و فعالیتهای مرتبط با آن، اجرای پورتفولو بر اساس مدیریت پروژه و طراح را با استراتوژی سازمانی پیوند می دهد.با اجرای صحیح برنامه استراتوژی و بهبود مستمر آن می توان کمک شایانی به ارائه نتایج  مناسب سازمانی نمود.  

مدیریت پروژه سازمانی

مدیریت پروژه سازمانی شامل سه عنصر اصلی می باشد :

  1. فرآیندها ، که برگرفته از راهکارهای برتر استانداردهای انجمن مدیریت پروژه آمریکا می باشد.
  2. مراحل بهبود فرآیند (Stage of process Improvment ) بر اساس کار دمینگ و شوارت
  3. راهکارهای شناسایی شده توسط سازمانها در جهت انجام کارهای مدیریت پروژه که آن را توانمندسازهای سازمانی (Organizational Enableres (OEs)) می نامند. (جهت اطلاعات بیشتر به مقاله مربوطه مراجعه فرمائید)

موارد فوق الذکر در قالب راهکارهای برتر(Best Practices) ارائه می گردد.راهکارهای برتر ، متدهای بهبنه هستند که توسط صنایع و دیسیپلینها برای تحقق اهداف و مقاصد خاص،شناسایی شده اند .هر راهکار برتر شامل : ظرفیتها (Capability) ، خروجی های (Outcome) و شاخص های عملکرد کلیدی (KPI) می باشد که در ذیل به آنها اشاره می شود .

  • ظرفیتها (Capability) :مجموعه شایستگی های که می بایست در سازمان  بوسیله اجرای فرآیندهای مدیریت پروژه سازمانی و تحویل خروجی های مدیریت پروژه سازمانی ،اجرا شود.
  • خروجی های (Outcome) :نتایج قابل لمس و غیر قابل لمس از بکارگیری ظرفیتهای می باشد .
  • شاخص های عملکرد کلیدی (KPI) :معیاری است که توسط آن سازمان می تواند خروجی ها و میزان تحقق آن را از لحاظ کیفی  و کمی بررسی نماید.

مدیریت پروژه سازمانی

نمونه ای از راهکارهای برتر با همراه ظرفیتها ، خروجی ها و شاخص کلیدی عملکرد درذیل آورده شده است :

 

مدیریت پروژه سازمانی

  تضمین اینکه چه درصدی از پروژه ها درست انتخاب و موفقیت آمیز تکمیل می شوند را می توان معادل سطوح مختلف تعالی مدیریت پروژه سازمانی دانست.